straatvinken
rv straatvinken

Tel mee het verkeer in jouw straat op 16 mei

De gemeente Zwijndrecht doet mee met de tweede editie van Straatvinken. Deze actie wil nagaan hoe gezond het verkeer is in jouw straat. Maar daarvoor is de hulp nodig van de inwoners. Op donderdag 16 mei kan men van 17 tot 18 uur het verkeer in jouw straat te tellen.

Meedoen kan op een heel eenvoudige manier. Maak op donderdag 16 mei slechts één uur van je tijd vrij en vink van 17 tot 18 uur aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. Dat doe je met een speciaal ontwikkelde tel-app of met een papieren telformulier. Meld je vandaag nog aan via de website www.straatvinken.be

Iedereen in de provincie Antwerpen, het Waasland en Leuven kan mee tellen. Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen en HIVA - KU Leuven onderwerpen deze telresultaten vervolgens aan een analyse.

Omdat het om een jaarlijks weerkerend evenement gaat, kunnen de wetenschappers nagaan of de straten op de goede weg zijn om tegen 2030 de ‘modal shift’ naar duurzamer en gezonder verkeer te bereiken. Tegen dan moet de helft van de verplaatsingen gebeuren op een duurzame manier: te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Momenteel is dat nog maar 30%.

Meer infohttp://www.straatvinken.be

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer