rv

Voorbereidende werken voor bufferbekken Kaaiplein starten dinsdag

In Burcht starten dinsdag 23 april kabel- en sleufwerken ter voorbereiding van de aanleg van een bufferbekken dat onder het Kaaiplein komt.

De werken situeren zich aan de kant van het Kaaiplein over een lengte van zo’n 125 meter. Hiervoor wordt ook een deel van de rijbaan afgezet.

Richting Linkeroever kunnen voertuigen en fietsers op de rijbaan de werfzone passeren. Wie vanuit Linkeroever richting Dorpstraat wil, volgt de omleiding via de Antwerpsesteenweg en de Kloosterstraat. Deze omleiding geldt ook voor fietsers. Voetgangers richting dorp kunnen het voetpad blijven gebruiken. De werken duren tot vrijdag 3 mei.

Het plein zelf blijft toegankelijk maar wordt vanaf dinsdag 30 april om 19 uur verkeers- en parkeervrij om de mei-kermis op te stellen. Na de kermis blijft het plein afgesloten om aan het bufferbekken te beginnen werken.

Het bufferbekken is een ondiepe kelder van meer dan 500 vierkante meter om bij overvloedige regenval wateroverlast tegen te gaan. Wanneer de riolering in de straat de hoeveelheid regenwater niet meer aankan, zal het water afgeleid worden naar deze kelder. De werken aan dit bufferbekken starten na de kermis op dinsdag 7 mei.

Om de koppeling aan de riolering in de straat mogelijk te maken, zullen er nog verkeersomleidingen nodig zijn, zowel aan het Kaaiplein zelf als op de Antwerpsesteenweg. De verbinding met Linkeroever blijft wel gegarandeerd. Als alles goed verloopt, zullen de werken tegen het einde van dit jaar klaar zijn.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer