4
Kristof Pieters

Vrachtwagenchauffeur zwaargewond bij kop-staartbotsing op E17

Op de E17 kwam het dinsdagavond rond 17 uur tot een zware kop-staartaanrijding tussen drie vrachtwagens. Het ongeval gebeurde in de staart van de file richting de Kennedytunnel, ter hoogte van Burcht. De bestuurder van een Franse vrachtwagen merkte de file te laat op en reed achteraan in op een Roemeense collega. Die botste op zijn beurt tegen zijn voorligger, een vrachtwagen geladen met sojamelk. De brandweer had heel wat moeite om de Franse chauffeur uit het totaal verhakkelde wrak te bevrijden. De cabine zat volledig verwrongen tegen de achterzijde van de andere truck. De bestuurder werd met zware verwondingen en in kritieke toestand afgevoerd naar het Sint-Augustinusziekenhuis in Wirijk. Door de klap scheurde ook de brandstoftank van de Franse vrachtwagen open. De volledige inhoud, zo'n 400 liter diesel stroomde het wegdek op en kwam ook deels in de berm naast de snelweg terecht. De brandweer had heel wat werk om de gelekte brandstof op te kuisen. Dat nam samen met het takelen van de wrakken heel wat tijd in beslag. Pas om iets voor tien uur 's avons werd de weg weer vrij gegeven. Al die tijd was maar één van de vier rijstroken beschikbaar. De afrit Zwijndrecht was eveneens afgesloten. Dat zorgde voor zeer veel hinder . Bestuurders moesten anderhalf uur geduld oefenen vanaf Haasdonk.

4
Kristof Pieters
4
Kristof Pieters
4
Kristof Pieters

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Edgard Olislaeger

    Hoeveel doden moeten hier nog vallen, vooraleer ze de vrachtwagens gratis gaan omleiden via de liefkenshoektunnel...gelukkig zat er deze keer geen persoonswagen tussen de vrachtwagens anders waren de gevolgen niet te overzien !!!

  • Jan Baroen

    Wanneer begint de controleweek op tussenafstand? Dat zal waarschijnlijk ergens volgend jaar na Pasen worden, dan zullen ze gelijktijdig ook de vijgen controleren.

Lees meer