BELGA

"Barbaarse, sadistische daad": Pool 13 jaar cel in voor doodslag

De correctionele rechtbank van Brussel heeft vandaag een Pool veroordeeld tot dertien jaar gevangenis voor de doodslag van Stefan A. op 1 augustus 2014 in Sint-Gillis. Volgens de rechtbank ging het om een barbaarse, sadistische en gratuite daad.

Het slachtoffer kreeg elf messteken, in het hart en de nek, en werd gewurgd. De wetsdokters stelden vast dat de borstkas van het slachtoffer compleet ingeslagen was en dat hij meerdere sneeën had van een vork. De rechtbank noemde de feiten, die gepleegd werden in de Théodore Verhaegenstraat in Sint-Gillis, bijzonder ernstig.

De rechtbank sprak van wreedheid, barbaarsheid en sadisme. Het slachtoffer stond bekend als een vreedzaam man en was wellicht kwetsbaar omdat hij dronken was. De Pool Krzysztof M. (50) bekende de feiten. De twee hadden die avond samen alcohol gedronken.

Marzena S. (47) en Tomasz N. (44), respectievelijk de vriendin en buur van de beschuldigde, moesten zich verantwoorden voor het verbergen van een lijk, omdat ze Krzysztof M. zouden geholpen hebben. De rechtbank sprak hen vrij.Lees meer