2
.

"Broers El Bakraoui bespioneerden nucleaire topman"

Volgens de krant La Dernière Heure werd de nucleaire topman bespioneerd door de broers El Bakraoui. Ibrahim pleegde de zelfmoordaanslag op de luchthaven en Khalid was de kamikaze in de Brusselse metro. Vorige maand vonden speurders tijdens een huiszoeking immers een video waarop enkele terreur­verdachten de topman bespioneerden. Er werd toen gevreesd voor een aanslag op een kerncentrale.

Op de video, die een tiental uur duurt, was een gevel van een woning in Vlaanderen te zien. Na onderzoek bleek het te gaan om de woning van een persoon met een functie in de nucleaire sector.

De camera zat ­verborgen in een bosje in de straat. Op de beelden was ook te zien hoe twee mannen in een getinte wagen de camera ­komen op­pikken. En dat duo zou volgens La Dernière Heure, de kamikazebroers El Bakraoui geweest zijn.

Het parket bevestigde de vondst van de opname en op 17 februari werden meer dan 140 militairen naar de kerncentrales in ons land gestuurd. Volgens de krant is dan ook niet denkbeeldig dat de broers toen hun plannen gewijzigd hebben en daarna kozen voor 'makkelijkere' doelwitten zoals een luchthaven of een metrostel.

2
Reuters, Photonews

Lees meer