Alison France en haar chirurg Munjed Al Muderis die Irak ontvluchtte en per boot aankwam in Australië.
kos Alison France en haar chirurg Munjed Al Muderis die Irak ontvluchtte en per boot aankwam in Australië.

"De dokter die mijn leven redde kwam per boot in dit land aan. Als het aan u ligt, had hij hier nooit mogen zijn"

In Australië roept de nieuwe harde lijn van de regering inzake vluchtelingen gemengde gevoelens op onder de bevolking. Een vrouw die na een beenamputatie opnieuw kan lopen, heeft een emotionele brief aan premier Malcolm Turnbull geschreven om het voorstel niet in een wet om te zetten. Haar levensreddende chirurg kwam namelijk ooit zelf op een bootje in het land aan.

De vrouw, Allison France, verloor vijf jaar geleden haar been en zou voor de rest van haar leven aan een rolstoel gekluisterd zijn, tot ze dokter Munjed Al Muderis tegenkwam. "Ik weet zeker dat u zijn verhaal kent", schrijft ze. "Hij is de enige chirurg in dit land die levensveranderende osseointegratie-chirurgie (het stevig kunnen verankeren van prothesen die het missend lichaamsdeel vervangen, red) kan uitvoeren", schrijft ze. "Ik dank mijn gezondheid, mijn vermogen te kunnen wandelen en het vermogen een kwaliteitsvol leven met mijn kinderen te kunnen leiden aan hem. Net als vele andere Australiërs."

Bijdrage

"Onder uw nieuwe beleid, had hij Australië nooit gehaald. Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan dit land en het leven van Australiërs zoals ik veranderd. Ik verzoek u dringend om uw positie in deze zaak te herbeschouwen en het welzijn en geluk van Australiërs zoals ik in acht te nemen."

Lees meer