ANP

"Dode man Roermond is geïdentificeerd"

De identiteit van de dode man die donderdagmiddag werd achtergelaten  langs de snelweg in het Nederlands-Limburgse Roermond is bekend bij de autoriteiten, meldt VTM Nieuws. Het Limburgs parket ontkent evenwel: "Er is nog onderzoek nodig."

Het zou om de 22-jarige Italiaan S.H. gaan, die in Frankrijk en Duitsland is gekend voor criminele feiten. De Nederlandse politie wist de identiteit van de man te achterhalen doordat zijn vingerafdrukken in een politiedatabank zaten, meldt VTM.

Woordvoerder Bruno Coppin van het parket van Limburg noemt het bericht evenwel voorbarig. "De identiteit staat nog niet vast. Er loopt nog grondig onderzoek naar", zegt hij. Voor het opsporen van de identiteit van de dode werden diens vingerafdrukken genomen en in een database gestopt. Uit zo'n database kan mogelijk een identiteit naar voren komen, maar dan is het nog niet definitief zeker dat om deze persoon gaat. Mensen kunnen immers altijd aliassen gebruiken.

De dode man werd een klein uur na de liquidatie van de beruchte Belgische crimineel Silvio Aquino in Opglabbeek achtergelaten langs de snelweg. Ambulanciers zagen toen een beige Jaguar wegrijden. Een klopjacht leverde toen niets op.

Hoe S.H. om het leven is gekomen, is voorlopig niet bekend. Vermoed wordt dat een verdwaalde kogel hem dodelijk heeft geraakt.

Het proces Aquino, met 37 verdachten die zich moeten verantwoorden voor hun rol bij de smokkel van 2,4 ton cocaïne vanuit Latijns-Amerika, wordt normaal gezien maandag 7 september in Hasselt verder gezet.

Lees meer