'Family time' heeft KDB deugd gedaan: "Heb de baby eten kunnen geven"

Voetbal is relatief, maar voor Kevin De Bruyne nog net ietsje meer. De kersverse papa van Mason Milian kreeg gisteren na de zege tegen Ierland wat 'quality time' met zijn gezin, en dat heeft hem duidelijk deugd gedaan. "Heb hem nog eens zelf eten kunnen geven", straalt KDB bij onze videoman.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In het spelershotel stond gisterenavond een barbecue met spelersvrouwen en kroost op het programma, en wees maar zeker dat KDB daar met volle teugen van genoten heeft. "Ik voelde een heel andere emotie op dat moment", aldus De Bruyne. "Ik genoot wel van de overwinning, maar iedereen die een familie heeft weet hoe je je voelt als je je gezin mist. Ik heb gisteren zelf meegegeten van de barbecue, maar ik heb Mason ook eten kunnen geven. We hebben nadien wat kunnen spelen ook. Een mooi moment."  

Over naar de orde van de dag dan: woensdag staan KDB en zijn collega-Duivels in de ring tegen Zlatan Ibrahimovic. Een tegenstander om bang van te zijn? "Neen, ik ben totaal niet bang. Zlatan is een klasse-speler, maar het gaat om de ploeg. Wij hebben een klasse-ploeg", klinkt het laconiek.   

Afsluiten doen we met een opvallende statistiek: Zweden schoot op dit EK nog geen enkele bal tussen de palen. Het zal toch niet zijn dat ze dat tegen de Rode Duivels wel plots kunnen? "Op doel mogen ze schieten hé", knipoogt De Bruyne. "Zolang die bal maar niet binnen zit. Het wordt een heel andere wedstrijd dan de vorige twee. We zullen er moeten staan, net zoals we er gisteren stonden."

Lees meer