2
Getty Images

"Het getuigde van weinig respect dat Wilmots me voor het EK zelf niet op de hoogte bracht"

Nacer Chadli heeft zich onder nieuwe bondscoach Roberto Martinez weer in de selectie van de Rode Duivels geknokt. De 27-jarige winger van West Bromwich Albion leeft helemaal op (nadat hij het EK miste) en was dit seizoen al goed voor vier competitiegoals. In een interview met Sport/Voetbalmagazine komt hij terug op de niet-selectie: "Ik vond het van weinig respect getuigen dat ik niet op de hoogte ben gebracht."

Nacer Chadli beleefde vorig jaar geen al te best seizoen. De flankspeler zat bij zijn ploeg Tottenham Hotspur aan de bank gekluisterd en werd door Marc Wilmots niet meegenomen naar het Europees kampioenschap in Frankrijk. Een zware klap voor de 27-jarige Chadli die tot dan een vaste waarde was in de selectie. "Ik had het ergens verwacht. Dat het in de media werd voorspeld, speelde zeker niet in mijn voordeel, want daar geven coaches soms aan toe. En dat is in mijn geval ook gebeurd. Daar ben ik zeker van. Maar het is tegelijk ook menselijk. We denken misschien dat we onze eigen keuzes maken, maar onbewust worden we beïnvloed door wat op televisie wordt geroepen of in de kranten wordt geschreven. Dat is in het dagelijks leven niet anders: we laten ons soms leiden door onze omgeving. Anderzijds moet ik ook toegeven dat ik een selectie wellicht niet verdiende omdat ik bij Tottenham amper had gespeeld. Ik had dus weinig redenen om kwaad te zijn."

Dat Chadli van Wilmots geen enkel bericht kreeg, valt hem zwaar. "Ik vond het wel van weinig respect getuigen dat ik zelf niet op de hoogte ben gebracht. Vier jaar na elkaar opgeroepen, maar geen telefoontje of sms'je gekregen..." Hoe heeft hij er zich daarvan hersteld? "Ik heb naar de wedstrijden gekeken, maar ja... Ik was een paar dagen in België, daarna ben ik met vakantie getrokken. Het had weinig zin om te blijven kniezen. Tijdens het toernooi had ik geregeld contact met Axel Witsel, Dries Mertens, Radja Nainggolan, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé."

2
Photo News

Lees meer