Anne, de echtgenote van Chris Wortham, werd gebeten door een slang.
Chris Wortham Anne, de echtgenote van Chris Wortham, werd gebeten door een slang.

"Het is misschien te laat liefste, het gif heeft zich al verspreid"

Een Australische man die zijn echtgenote zaterdag heeft zien sterven na een slangenbeet, onthulde haar laatste wanhopige momenten toen ze zich realiseerde dat het "te laat" was om haar leven te redden.

Professor Chris Wortham vertelde aan Australische media dat zijn vrouw Anne (75) zich kalm en sterk hield toen ze thuis kwam na een wandeling langs het strand in de buurt van de stad Fremantle. Het bloed stroomde langs haar enkel. "Breng me snel naar het hospitaal", zei ze. "Ik ben net gebeten door een slang."

"Bittere realiteit"
Het koppel had enkele uren eerder nog samen geluncht waarna de vrouw op haar eentje een wandeling maakte. De man wist niet hoe ver zijn echtgenote had gewandeld alvorens te worden gebeten. "Ik heb daar nog nooit een slang gezien", aldus Chris. "Toen ik het bloed aan haar enkel zag, besefte ik dat het bittere realiteit was.

De man deed uit de doeken hoe hij in allerijl een veter uit zijn wandelschoen trok om de wonde af te binden. "Ik denk dat het misschien al te laat is liefste", zei Anne. "Het gif kan zich al doorheen mijn lichaam hebben verspreid."

Op weg naar de wagen stuikte de vrouw met wie Chris al 49 jaar getrouwd was in elkaar. "Ik belde de hulpdiensten en ze waren er binnen de vijf minuten", verklaarde de man. "Iedereen deed zo hard zijn best om haar te redden."

Anne werd naar het ziekenhuis gevoerd maar reanimatiepogingen konden haar niet opnieuw tot leven wekken. Haar familie voelt vooral grote verslagenheid na haar dood. Ook zal hij zijn Anne onwaarschijnlijk hard missen, Chris zei toch heel erg dankbaar te zijn voor hun leven samen. "We plukten samen de dag en genoten van het leven."

Anne is het vijfde dodelijke slachtoffer van een slangenbeet in West-Australië. Het is nog onduidelijk welk type slang de vrouw fataal werd.

Lees meer