3
Twitter

"Ik wou ze vermoorden": dader Times Square wou doodgeschoten worden door politie

Man in verdenking gesteld voor doodslag

Richard Rojas, een 26-jarige ex-marinier, reed donderdag tientallen voetgangers aan op Times Square. Een 18-jarige toeriste uit Michigan kwam daarbij om het leven. Volgens bronnen bij de politie wou de man doodgeschoten worden door de politie. Dat bericht de New York Post.

"Jullie moesten me doodschieten. Ik wou ze vermoorden", zou Rojas geroepen hebben bij zijn arrestatie. Toen hij in de boeien werd geslagen, verklaarde hij aan agenten "dat hij stemmen in zijn hoofd hoorde, die hem de opdracht gaven mensen geweld aan te doen."

Alcohol, drugs?

De man zou niet onder invloed van alcohol zijn geweest. Speurders gaan nu na of hij andere drugs in zijn bloed had. De verdachte was volgens CNN onder invloed van de drug PCP of Fencyclidine, een synthetisch derivaat van geneesmiddelen. Volgens andere bronnen had de man dan weer de drug K2 of Spice gebruikt, een middel dat ook synthetische marihuana wordt genoemd, aldus CBS en NY1.

3 Ricardo Rojas wordt overgebracht naar de gevangenis.
REUTERS Ricardo Rojas wordt overgebracht naar de gevangenis.

Dronken rijden

Volgens een vriend was de man niet meer dezelfde nadat hij was teruggekeerd uit het leger. Rojas was marinier tussen 2011 en 2015 en na zijn terugkeer greep hij vaak naar de fles. Hij werd al twee keer in New York gearresteerd voor dronken rijden. De eerste arrestatie dateert uit 2008, dus nog voor zijn militaire dienst, de tweede van 2015. In 2016 werd hij gearresteerd voor "bedreigingen".

3
Photo News

Mes

Hij werd oneervol ontslagen uit het leger. Aanleiding is een incident in 2014 in Florida toen hij zich hevig verzette bij een arrestatie, ook na een geval van rijden onder invloed. De aanklachten tegen hem werden later geschrapt. Rojas kampte ook met financiële problemen. Hij bedreigde vorige week in de Bronx nog een kennis met een mes, wat hem een nieuwe aanklacht opleverde.

Doodslag

Rojas is nu in verdenking gesteld van doodslag, 20 pogingen tot doodslag en 5 pogingen tot doodslag met een voertuig met verzwarende omstandigheden. Dat melden de Amerikaanse media op gezag van de politie. Speurders hebben inmiddels een huiszoeking uitgevoerd in zijn woonst. Ook de moeder van Richard Rojas is ondervraagd.

7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Steve Van der Vekens

    Hij wordt in verdenking gesteld van doodslag, terwijl hij al een moord op zijn geweten heeft door die vrouw dood te rijden. Nog even, en het zelfmoordaantal zal in cijfers stijgen.

  • Angelo Cabooter

    Psychisch gestoord, en nog steeds NIET opgesloten!!!!!! Nu wel hoop ik. 25 jaar wegens rijden onder invloed van drugs en doodslag en meervoudige poging tot doodslag!!!!!!!!!

Lees meer