PHOTO_NEWS

"Malanda zou op fatale dag normaliter het vliegtuig genomen hebben"

Er komen nieuwe details aan de oppervlakte over het dramatische auto-ongeval dat Junior Malanda op 10 januari het leven kostte. De 20-jarige middenvelder, die verongelukte op een Duitse snelweg toen hij op weg was om met Wolfsburg op trainingskamp te vertrekken, zou die dag normaliter met het vliegtuig naar Braunschweig, de plaats van afspraak, gekomen zijn. Malanda zag op het laatste moment af van dat plan en besloot met enkele vrienden met de auto af te reizen. Met noodlottige gevolgen. In de Duitse krant verklaart Dieter Hecking, trainer van Wolfsburg, zich nader.

"In feite is het te erg voor woorden", aldus Hecking. "Enkele weken voordien was Junior te laat teruggekomen op de club nadat zijn vliegtuig vertraging had opgelopen. Dat kostte hem zijn basisplaats en zoiets wilde hij niet meer meemaken. Ook op de fatale dag had hij een terugvlucht geboekt, maar besliste in laatste instantie om toch met de auto af te reizen. Nogmaals, het is te triestig voor woorden. We kunnen enkel zeggen dat Junior voor altijd zal deel uitmaken van onze club. Het is ook voor hem dat we de beker hebben gewonnen."

Het Duitse gerecht heeft het onderzoek naar het dodelijke ongeval van Malanda intussen afgesloten. De conclusies daarvan worden pas in de loop van volgende week bekendgemaakt, nadat eerst de betrokkenen en de familieleden ingelicht zijn.

Lees meer