9
REUTERS

"Noch Le Pen, noch Macron": Parijse studenten raken slaags met oproerpolitie tijdens protest

De Franse oproerpolitie is slaags geraakt met Parijse jongeren, die demonstreerden tegen de extreemrechtse Marine Le Pen en centrumkandidaat Emmanuel Macron. De politie zette daarbij traangas in, meldt persagentschap Reuters.

Zo'n vijfhonderd studenten van Parijse middelbare scholen kwamen vanmorgen op straat, nadat ze de ingangen van zo'n twintig scholen hadden geblokkeerd. Studentenverenigingen hadden daartoe opgeroepen.

Bij de demonstratie hielden ze doeken en pancartes omhoog met 'Noch Le Pen, noch Macron' en 'Hun verkiezing, onze toekomst'. "We roepen op tot protest tegen de extreemrechtse kandidate Marine Le Pen, en de kandidaat van het grote geld, Emmanuel Macron", reageerde Giuseppe Aviges, de voorzitter van de UNL-SD-studentenvereniging, aan Reuters.

9
REUTERS
9
EPA
9
EPA
9
AFP
9
REUTERS

Tijdens de voormiddag trokken zo'n 200 à 300 mensen naar de Place de la République om "neen tegen het Front National" te zeggen. Later op de dag werd het protest grimmiger. Toen de jongeren met flessen begonnen te gooien, zette de oproerpolitie traangas in.

In Rennes was er een vergelijkbaar protest met zo'n duizend studenten, in Nantes kwam een honderdtal scholieren in opstand.

9
AFP
9
AFP
9
AFP

Lees meer