Donald Trump en FBI-baas James Comey.
EPA Donald Trump en FBI-baas James Comey.

"Trump zei Russen dat Comey 'een echte gek' was"

President Donald Trump zou tijdens een ontmoeting met Russische ambtslui in het Witte Huis gezegd hebben dat FBI-baas James Comey "een echte gek" is en dat zijn ontslag "een grote druk" heeft weggenomen. Dat schrijft The New York Times. Comey werd vorige week ontslagen door Trump, wat hem een hoop kritiek opleverde.

"Ik heb het hoofd van de FBI net ontslagen", zou Trump hebben gezegd. "Hij was gestoord, 'a real nut job'." The New York Times baseert zich op een document dat haar werd voorgelezen door een officiële bron. "Ik stond onder grote druk omwille van Rusland. Die is nu weggenomen", zou Trump ook nog hebben gezegd.

Volgens de Amerikaanse krant is het document gebaseerd op notities die in het Oval Office werden genomen. Trump zou ook gezegd hebben: "Er wordt geen onderzoek naar mij gevoerd." Een tweede bron binnen het Witte Huis bevestigde de grote lijnen van het gesprek. 

Woordvoerder Sean Spicer heeft het artikel van de NYT niet weggewuifd, zeggen CNN en de krant nog. Spicer zei volgens hen in een verklaring dat Comey door "drukdoenerij en politiseren van het onderzoek naar daden die Moskou heeft gesteld, onnodige druk op het vermogen van de president heeft gelegd om diplomatie met Rusland te bedrijven" omtrent kwesties als Syrië, Oekraïne en Islamitische Staat. 

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels

Lees meer