Karena Virginia (rechts) is de tiende vrouw die Donald Trump van ongewenste intimiteiten beschuldigt. Ze laat zich bijstaan door de bekende vrouwenrechtenadvocate Gloria Allred.
AP Karena Virginia (rechts) is de tiende vrouw die Donald Trump van ongewenste intimiteiten beschuldigt. Ze laat zich bijstaan door de bekende vrouwenrechtenadvocate Gloria Allred.

"'Weet je niet wie ik ben?', zei hij": tiende vrouw beschuldigt Donald Trump van seksuele aanranding

Vanochtend heeft een tiende vrouw Donald Trump van ongewenst seksueel contact beschuldigd. Enkele uren voordien had Donald Trump in het slotdebat nog stampvoetend ontkend ooit een vrouw te hebben lastiggevallen met het 'argument' dat hij zich zelfs tegenover zijn vrouw niet heeft verontschuldigd "want ik heb niets gedaan". Karena Virginia beweert dat Trump haar borst vastgreep en seksuele toespelingen maakte toen hij haar in 1998 in de buurt van Flushing Meadows toevallig ontmoette. Virginia was toen 27 en had Trump nooit eerder ontmoet.

"Ik wachtte op een taxi om naar huis te gaan", verklaarde Virginia, die zich tijdens de personferentie liet bijstaan door de vermaarde vrouwenrechtenadvocate Gloria Allred.

"Kijk eens naar die benen"
Terwijl ze stond te wachten, zo stelt Virginia, kwam Trump met een groepje mannen haar richting uit. "Ik was verrast toen ik hoorde dat hij tegen de andere mannen over mij praatte. Hij zei: 'Kijk eens naar die daar, die hebben we nog niet gezien. Kijk eens naar die benen', alsof ik eerder een voorwerp dan een persoon was".

"Hij stapte op me af en greep mijn arm vast. Met zijn hand raakte hij de zijkant van mijn borst aan. Ik was geschokt en deinsde terug. 'Weet je niet wie ik ben? Weet je niet wie ik ben?', herhaalde hij. Ik voelde me geïntimideerd en machteloos. Toen mijn taxi eraankwam en ik het portier had dichtgetrokken, werd ik overvallen door schaamte".

Virginia, naar eigen zeggen yogalerares en levenscoach, deed haar onthullingen in een conferentiezaal in een hotel op een boogscheut van de Trump Tower in Manhattan. Amper een week eerder had Allred een persconferentie gehouden met een andere vrouw die Trump van ongewenste intimiteiten beschuldigde.

Hij stapte op me af en greep mijn arm vast. Met zijn hand raakte hij de zijkant van mijn borst aan. Ik was geschokt en deinsde terug. 'Weet je niet wie ik ben? Weet je niet wie ik ben?', herhaalde hij. Ik voelde me geïntimideerd en machteloos

Karena Virginia

Willekeur
"De verklaringen van Virginia tonen aan hoe meneer Trump zijn slachtoffers willekeurig uitkiest", aldus Allred.

Virginia is de tiende vrouw die Trump openlijk beschuldigt van ongewenst seksueel contact en de zevende sinds een opname uit 2005 uitlekte waarop te horen is hoe Trump stelt dat zijn roem hem in staat stelt zonder hun instemming vrouwen te betasten ("grab them by the pussy") en te kussen. 

In het tweede presidentieel debat, enkele dagen nadat die opname werd uitgebracht door The Washington Post, deed Trump die uitspraak af als 'kleedkamerpraat'. Verschillende vrouwen die hem nu aanklagen, hebben getuigd dat zijn ontkenning hen heeft aangespoord om met hun aantijgingen naar buiten te komen.

"Respect voor vrouwen"
Gisteravond (plaatselijke tijd), tijdens het slotdebat met Hillary Clinton, insinueerde Trump dat de reeks beschuldigingen ofwel opgezet waren door de Clinton-campagne of het resultaat zijn van vrouwen die "tien minuten roem" nastreven. Voordien had hij de vrouwen "vreselijke leugenaars" genoemd.

"Die verhalen zijn allemaal verzonnen. Ik heb me zelfs niet tegenover mijn vrouw verontschuldigd, die hier zit, omdat ik niets heb gedaan. Niemand heeft meer respect voor vrouwen dan ik", zei Trump.

Die verhalen zijn allemaal verzonnen. Ik heb me zelfs niet tegenover mijn vrouw verontschuldigd, die hier zit, omdat ik niets heb gedaan. Niemand heeft meer respect voor vrouwen dan ik

Donald Trump tijdens het slotdebat met Hillary Clinton gisteren

Lees meer