6
Kos

8x uitstapjes om het weekend te vieren

Wat de weergoden precies in petto hebben, valt in deze tijd van het jaar vaak moeilijk te voorspellen. Gelukkig hoeft dat ons niet tegen te houden om eropuit te trekken! Goesting zocht en vond 8 tips waar je ook zonder zon van kan genieten. Volg Goesting Magazine op Facebook, dan kom je nog veel meer leuke ideeën tegen!

Joggen in het bos

Misschien niet de meest voor de hand liggende herfsttip, maar je moet het maar eens proberen. De lucht barst van de zuurstof, en de kleuren en geuren van het bos zijn op hun opperbest. Extra voordeel is ook dat je je lijf al wat in vorm brengt tegen de komende feestdagen. Veel kans trouwens dat je niet alleen bent dit weekend, want het is de Week van het Bos. Vooruit, waar wacht je op om die loopschoenen aan te trekken?
Week van het bos

Thais koken met Jason Blanckaert

Toch behoefte aan iets meer warmte? Als er iets je lijf en leden van de nodige hitte kan voorzien, moet het wel de Thaise keuken zijn. Flemish foodie Jason Blanckaert bracht net een boek uit met daarin zijn favoriete Thaise gerechten, gekoppeld aan smakelijke Belgische bieren. Zelf koken of je voetjes onder tafel schuiven in zijn gelegenheidspop-pup: alles kan, alles mag.
Aroy Aroy, Brugstraat 18, Gent. Het boek kost € 27,5.

6
Kos

Jeneverfeesten in Hasselt

Helemaal gezellig wordt het in Hasselt, waar het weer een heel weekend bruist van de jenever. Op het programma: straatmuziek, theater, culinaire hoogstandjes en spectaculaire attracties, allemaal overgoten met een sausje van... jenever, natuurlijk.
15 en 16 oktober, binnenstad Hasselt. www.jeneverfeesten.be.

6 Dit weekend staat in Hasselt alles in het teken van hun grootste specialiteit: jenever.
Kos Dit weekend staat in Hasselt alles in het teken van hun grootste specialiteit: jenever.

Bridget Jones's Baby

Het heeft lang geduurd - ingewijden spreken zelfs van een zware bevalling - maar onze favoriete kluns Bridget Jones is eer te bewoneren op het witte doek! Zonder oma-onderbroek of konijnenoren, deze keer, maar mét een wolk van een baby en een alweer bijzonder lamentabel liefdesleven.
Bridget Jones's Baby

6
Kos

Wauw Mercado

Het oude postkantoor op de Antwerpse Groenplaats krijgt vanaf zaterdag een nieuw leven en wat voor een. Van suffige postbeambten geen spoor: Mercado is het nieuwe heiligdom voor foodies van alle soorten. Shop er je weekendlunch bij elkaar in een foodmarket zoals die van Barcelona, of installeer je in een van de oude postloketten voor een hapje streetfood van over de hele wereld, nadien kan je blijven plakken voor een glaasje topwijn bij Sepideh Sedaghatnia.
Mercado, Groenplaats, Antwerpen. www.super-marcado.be.

6
Mercado

Shoppen in de kringwinkel

Voor speciallekes hoef je niet per se naar een museum te trekken: ook in de kringwinkel valt heel wat moois te ontdekken. Je leest het goed: uit onderzoek blijkt dat we steeds meer grasduinen in andermans afdankertjes, in de hoop dat ene unieke stuk te vinden dat ons huis eindelijk áf zal maken. Dit weekend is het trouwens het perfecte moment: op de Dag van de Kringwinkel trakteer je plaatselijke snuistershop je op een feestelijke ontvangst, een extra groot aanbod en wie weet wat nog allemaal.
15 oktober, verschillende kringwinkels.

6
Yves Masscho

Biënnale Interieur 2016 in Kortrijk

Ons nest wordt nogal in de watten gelegd dit weekend, want tijdens deze interieurhappening ontdek je wat Vlaanderens grootste creatieve talenten allemaal in petto hebben. Van peepshows over tablet-apps tot prachtige architectuurparels: wonen moet je toch, dus je kan het maar beter goed doen.
14 tot 23 oktober, Kortrijk Xpo. www.interieur.be.

Lees meer