AA Gent rekent simpel af met Lokeren en blijft in spoor van leider Essevee

Zonder echt goed te moeten spelen legde AA Gent er vandaag drie in het mandje. In de Oost-Vlaamse derby tegen Lokeren kwamen de Buffalo's zo goed als nooit in de problemen. Door de 3-0 overwinning blijven de troepen van Hein Vanhaezebrouck in het spoor van leider Zulte Waregem.

In het post-Kums-tijdperk koos Vanhaezebrouck voor Schoofs en nieuwkomer Esiti op het middenveld. De Buffalo's, die op de vorige speeldag indruk maakten bij Anderlecht, zagen hun goede start beloond toen Ninaj ongelukkig het leer in eigen doel devieerde. Lokeren kwam nadien opzetten, maar kon Rinne nooit echt aan het werk zetten. Na de koffie legde Coulibaly de match met een echte spitsengoal in de beslissende plooi. Simon maakte er na een knappe combinatie zelfs nog 3-0 van en zorgt er zo voor dat AA Gent met het nodige vertrouwen naar het Portugese Braga kan trekken.

Lees het verslag van onze man in de Ghelamco Arena op HLN SPORT PLUS. U vindt het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Sms HLN naar 6630 (kost €1) en proef 3 weken.

5
BELGA
5
BELGA
5
BELGA
5
BELGA
5
BELGA

Lees meer