BELGA

AA Gent start zoektocht naar nieuwe doelman

Terwijl Hein Vanhaezebrouck afwisselend voor Jacob Rinne of Yannick Thoelen kiest, is AA Gent de zoektocht gestart naar een nieuwe doelman. Het profiel: een ervaren rot die na Nieuwjaar meteen inzetbaar is én achterin voor zekerheid zorgt.

Ivan De Witte kondigde het enkele dagen terug al aan. AA Gent zal in januari corrigeren waar nodig. Dat is niet alleen op het middenveld, waar het gemis van Sven Kums doorweegt, het geval. Ook in doel acht het Gentse bestuur een kwaliteitsinjectie nodig.

Verschillende makelaars zijn momenteel druk in de weer met het vinden van een geschikte nummer één. Leeftijd is daarbij van ondergeschikt belang. Het is te zeggen: het maakt niet of hij al 30 jaar of ouder is. Zolang het maar geen talentvolle keeper is die net komt kijken op het hoogste niveau.

Met Jacob Rinne (23) hebben de Buffalo's namelijk al zo iemand en zijn komst is vooralsnog geen succes. De opvolger van Matz Sels ging de voorbije weken meermaals in de fout, met enkele tegendoelpunten en nederlagen tot gevolg. Begin november heeft de Zweed het al bij een deel van de fans verkorven - getuige het cynische applaus dat Rinne donderdag tegen Shakhtar Donetsk kreeg toen hij een simpele bal opraapte.

Omdat ook invallersdoelman Yannick Thoelen (26) geen garantie op succes is - ondanks zijn leeftijd speelde de Limburger nog maar vier wedstrijden in eerste klasse - wil AA Gent een nieuw sluitstuk. Eén die na de winterstop direct inzetbaar is, vertrouwen uitstraalt, leiding geeft en ervoor zorgt dat de Gentse verdediging niet langer staat te bibberen.

Wie is een logische kandidaat? Lees het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.

Lees meer