Instagram

Als studente woog ze amper 36 kilo, nu is 'Alexa Bliss' een van de sterren in het worstelen

De naam Lexi Kaufman doet wellicht niet meteen een belletje. Toch is de 25-jarige Amerikaanse onder haar pseudoniem Alexa Bliss één van dé absolute sterren in het worstelen. Op 4 december 2016 kroonde ze zich nog tot wereldkampioene op het 'SmackDown Women's Championship'. Een klein mirakel, zeker als je weet van waar Kaufman komt. Als studente woog ze amper 36 kilogram en kampte ze (twee keer) met zware anorexia.

In een interview in de Akron Beacon-Journal doet Kaufman haar verhaal uit 2009 de doeken. Op dat moment studeert de 18-jarige Amerikaanse op de Universiteit van Akron en is ze er onder meer cheerleader. "We werden verplicht om aan cardio te doen, BOD POD's (metingen van spieren versus vet in het lichaam), dingen die atleten moesten doen. Dat heeft alles opnieuw getriggerd en daardoor belandde ik terug in het zwarte gat (enkel jaren daarvoor kampte Kaufman al eens met anorexia). In zes weken tijd verloor ik 18 kilogram (van 54 naar 36)."

"Dat was de hoofdreden waarom ik ben gestopt op Akron. Na een wedstrijd heb ik mijn coach verteld dat ik naar huis moest gaan om hulp te zoeken. Ik liet me behandelen in het Nationwide Children's ziekenhuis. De dokters daar waren ongelooflijk. Ze hebben me er bovenop geholpen. Het was een heel moeilijke periode, maar het heeft me ook gemaakt tot de persoon die ik nu ben."

"f**k the bottom I belong at the top"-#flagnorfail @flagnorfail

Worstelen

Als hulpmiddel bij haar herstel vond ze haar heil in het bodybuilden en later ook het worstelen. Kaufman won onder meer enkele titels in het IFBB (International Federation of Body Building and Fitness) en werd in 2013 ingelijfd door de WWE (World Wrestling Entertainment). De voorbije jaren groeide ze onder de naam Alexa Bliss uit tot een ware ster in het worstelen - ze kroonde zich in december in Dallas nog tot wereldkampioene op het 'SmackDown Women's Championship' door titelverdedigster Becky Lynch te verslaan. Haar bijnamen Blissfit, LittleMissBliss en Blissdoff zijn een begrip geworden.

Al blijft de 25-jarige dame uit Ohio bescheiden. "Ik zie mezelf niet als een celebrity. Als ik niet aan het reizen ben, zit ik gewoon thuis in de zetel naar Netflix te kijken met mijn twee honden Teddy en Izzy. Het is vreemd om bijvoorbeeld Starbucks binnen te lopen en dat mensen je naam kennen. Maar op zich verandert dat voor mij niet veel. Enkel op sociale media houdt iedereen je meer in de gaten." Niet verwonderlijk, Kaufman heeft op Instagram intussen al 900.000 volgers (en 400.000 op Twitter).

Are you a #Blissfit ? I am ... Soon you can show that YOU are too #smackdownlive #wwe #fivefeetoffury #blissfit #blissdoff #wweshop
... and you haven't even seen my bad side yet . #Blisfit ... #AndStill #sdlive #smackdownlive #fivefeetoffury #blissdoff #ImABlisfit #steelcage #WWE
I Tolerate You #wwejonesboro !! #blissfit #iTolerateYou #WWE #smackdownlive #sdlive #fivefeetoffury #blissdoff
Ready for #WWELafayette !!! New year, New makeup, fresh red dye hair by @thesavannastyles !! Ladies if you're looking for someone in Orlando for hair , she's the one to go to !
#Repost @wwe with @repostapp ・・・ The #SDLive #WomensChampion @alexa_bliss_wwe_ is soaring with confidence after a great match at #WWEAtlanta. #fivefeetoffury #blissdoff
Merry Christmas !! ⛄️ ❄️
"Baby, it's cold outside" ready for #WWEPeterborough #SDLive #wwe #myera #blissdoff #LittleMissBliss
Good morning Houston #sdlive #wwe #smackdownlive #blissdoff #MyEra

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels