Vooral weer-apps voor de Apple Watch zijn populair.
ANP Vooral weer-apps voor de Apple Watch zijn populair.

Apple Watch vooral populair als weerstation

Mensen met een Apple Watch blijken het slimme klokje vooral te gebruiken om het weer in de gaten te houden. Volgens onderzoekbureau Wristly zijn weer-apps veruit de meest gedownloade apps voor de Apple Watch.

De populairste app onder Apple Watch-gebruikers is Dark Sky, een virtueel weerstation. De tweede en derde plek worden bezet door Overcast, een app om naar podcasts te luisteren en de van iOS en OS X bekende agenda-app Fantastical. In de rest van de Top 100 van meest gebruikte apps zijn het vooral weer-apps die het goed doen. Onder meer AccuWeather, CarrotWeather, WeatherChannel en Apples eigen weer-app zijn geliefd bij Apple Watch-gebruikers.

Nu de Apple Watch ruim een half jaar op de markt is, begint ook duidelijk te worden dat het apparaat maar zelden wordt gebruikt voor mediaconsumptie. Een grote meerderheid zegt de Watch niet te gebruiken voor muziek, video's, podcasts, het bekijken van foto's en het kijken naar via iMessage gestuurde filmpjes. Dat ruim 67 procent zegt niet naar podcasts te luisteren via de Apple Watch is wel opmerkelijk, aangezien Overcast een van de populairste apps is.

Dat de Apple Watch niet wordt gezien als apparaat voor mediaconsumptie, blijkt ook uit het feit dat slechts 31 procent van de ondervraagde Apple Watch-bezitters zegt een headset aan hun smartwatch te hebben gekoppeld.

Lees meer