Elise Mertens
EPA Elise Mertens

Belgisch onderonsje tussen Mertens en Van Uytvanck in kwalificaties Miami Open

Yanina Wickmayer (WTA 67) en Kirsten Flipkens (WTA 85) kennen hun tegenstanders in de eerste ronde van het WTA-tennistoernooi van het Amerikaanse Miami. Elise Mertens (WTA 68) en Alison Van Uytvanck (WTA 138) nemen het dan weer tegen elkaar op in de kwalificaties.

Wickmayer, al een tijdje op de sukkel met een polsblessure, werd bij de loting aan Lucie Safarova (WTA 36) gekoppeld. Het wordt de vierde onderlinge confrontatie tussen de 27-jarige Wicky en de drie jaar oudere Tsjechische, Safarova leidt met 2-1. In 2014 haalde Safarova het in Indian Wells (6-3, 6-4), in 2016 was Wickmayer uitgerekend in Miami de betere (6-2, 6-3) en op de Australian Open van dit jaar trok de Tsjechische het laken erg nipt naar zich toe (3-6, 7-6 (9/7), 6-1, Wickmayer liet toen maar liefst negen matchballen onbenut). De Belgische nummer één schopte het vorig jaar tot in de derde ronde van het prestigieuze toernooi in Florida.

Kirsten Flipkens botst in ronde één van het Miami Open op Jennifer Brady (WTA 77), de 31-jarige Flipper speelde nooit eerder tegen de tien jaar jongere Amerikaanse. De Kempense, in 2013 kwartfinaliste in Miami, werd vorig jaar uitgeschakeld in de tweede ronde.

Met Elise Mertens (WTA 68) en Alison Van Uytvanck (WTA 138) staan er ook nog twee landgenotes in de kwalificaties in Miami en zij treffen mekaar in kwalificatieronde één. Mertens is het topreekshoofd in de kwalificaties, wie daarin twee ronden overleeft mag naar de hoofdtabel. 

1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • maurits sanders

    Alyson dit is je kans om terug te slaan na je kwetsuren veel sterkte succes !! Sander