Philip Soubry (54) zit nog altijd in quarantaine in het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis.
RV Philip Soubry (54) zit nog altijd in quarantaine in het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis.

Besmette Belg mag quarantaine dan toch nog niet verlaten: “Test was weer positief”

West-Vlaming Philip Soubry (54), de met corona besmette Belg, mag vandaag dan toch nog niet uit quarantaine. “De nieuwe test was weer lichtjes positief”, zegt hij. De man hoopt het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis morgenmiddag te verlaten.

Philip (54) moest twee dagen op rij negatief testen om weer onder de mensen te mogen komen. Helaas. “De test woensdag was goed, die was negatief”, zegt hij aan de telefoon. “Maar zopas kreeg ik het bericht dat de testresultaten van gisteren weer lichtjes positief zijn. Er zit dus nog corona in mijn lichaam. De dokters kunnen me niet laten gaan.” Er werd vandaag opnieuw een staaltje uit de neus genomen. “Als dat goed is, mag ik morgennamiddag weg.” 

De Wevelgemnaar, die in China woont en werkt en er zijn vrouw heeft moeten achterlaten, had nochtans z’n zinnen gezet op een vertrek. Hij wilde dit weekend een bezoek brengen aan zijn ouders en zoon. “Als ik hier ook nog morgen én zondag moet zitten, ga ik panikeren, denk ik. En mijn bier is op.” 

Hij kan er gelukkig wel nog om lachen: “Ik ben nu eigenlijk een BV. Geen Bekende Vlaming, wel een Besmette Vlaming. Ik zou hier in mijn kamer ook nog een secretaresse moeten hebben die de contacten met de pers onderhoudt. Ik hang voortdurend aan de telefoon.”

Bekijk ook: Zo verspreidt het coronavirus zich

Lees alles over het coronavirus in ons dossier

LEES IN HLN+: Belg die besmet raakte met coronavirus en in quarantaine ligt getuigt: “Plots kwamen ze zeggen dat ze slecht nieuws voor me hadden”

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • David Borreman

    Bij wijze van spreken ben jij mijn buurman...5km..maar nog een belangrijke reden is mss dat die persoon nog niet ziek is...is dat de incubatietijd naar 25dagen ingesteld...sterkte

  • Stefaan Manssens

    Veel sterkte, dit coronavirus is nog erger dan het sars virus maar wordt geminimaliseerd door de media.

Lees meer