15 Michy Batshuayi zorgt voor de nodige troost bij de mama van de in januari veel te vroeg overleden Junior Malanda.
PHOTO_NEWS Michy Batshuayi zorgt voor de nodige troost bij de mama van de in januari veel te vroeg overleden Junior Malanda.

Bijzonder emotionele taferelen voor benefietmatch Junior Malanda

Zoals u vandaag in onze krant al kon lezen werd vanavond een benefietmatch afgewerkt ter nagedachtenis van de in januari verongelukte Junior Malanda. De 20-jarige middenvelder van VfL Wolfsburg had heel wat vrienden in het voetbal, zo bleek vanavond in het Luikse Andrimont. Mpoku, Mboyo, Menga, Saglik, Cavanda, Vanden Borre, Batshuayi, Ndongala, Kagé, Carrasco en Mujangi Bia, allen waren ze op de afspraak om hun maatje Malanda te eren. Het ging er overigens behoorlijk emotioneel aan toe, zo bewijzen de foto's. En de match zelf? Die eindigde op 4-3 voor de Brusselse selectie onder aanvoering van Batshuayi. Al was het resultaat voor één keer van totaal ondergeschikt belang.

De opbrengst van de bijzondere wedstrijd gaat naar het goede doel dat de vader van de jonge defensieve middenvelder (ex-Zulte Waregem) in het leven riep. Het werd overigens een speciale opzet, met aan de ene kant een selectie van de regio Verviers bestaande uit onder  Paul-José Mpoku (Cagliari), Dolly Menga (Braga), Enes Saglik (Charleroi) en Luis Pedro Cavanda (Lazio).

VdB komt te laat
Zij namen het op tegen een verzameling van Brusselse topvoetballers bestaande uit Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Michy Batshuayi (Marseille), Yannick Ferreira Carrasco (Monaco) en Geoffrey Mujangi Bia (Standard). De geblesseerde Ilombe 'Petit Pelé' Mboyo mocht zich opwerpen als coach van het Brusselse geweld. De wedstrijd begon overigens een uur later dan gepland en Anthony Vanden Borre stal weer vakkundig de show door zelf ook veel te laat op te dagen...

Nieuw hoofdstuk
De ouders van Junior Malanda hadden logischerwijs een moeilijke avond, maar trokken zich op aan de vele steunbetuigingen en de samenkomst van alle vrienden van hun zoon. Ze hielden dan ook een positief gevoel over aan het gebeuren. "De rouwperiode is voor ons voorbij. Eergisteren hebben we Junior zijn grafzerk geplaatst en het wordt nu tijd om weer volop onder het volk te komen", aldus papa Malanda.

15
PHOTO_NEWS
15
PHOTO_NEWS
15
PHOTO_NEWS
15
PHOTO_NEWS
15
PHOTO_NEWS
15
PHOTO_NEWS
15
PHOTO_NEWS
15
PHOTO_NEWS
15
PHOTO_NEWS
15
PHOTO_NEWS
15
PHOTO_NEWS
15
PHOTO_NEWS
15
PHOTO_NEWS
15
PHOTO_NEWS

Lees meer