Didier Gosuin.
BELGA Didier Gosuin.

"Belgische staat barst langs alle kanten"

"De Belgische staat barst langs alle kanten." Dat heeft Brussels minister Didier Gosuin van Défi -het voormalige FDF- vandaag gezegd op Bel RTL. Volgens hem doen de barsten "zij die op een definitieve breuk wachten ongetwijfeld veel plezier. De N-VA bijvoorbeeld".

De Brusselse minister van Werk en Economie kreeg op Bel RTL vragen over de staat van de Brusselse tunnels. Hij wees de opeenvolgende bevoegde ministers met de vinger, maar niet alleen hen.

Gosuin ontwaart een ruimer probleem. "Het is de verantwoordelijkheid van de politiek en van alle partijen die onze infrastructuur hebben laten verkommeren. Je ziet het ook met de gevangenissen. Sinds zowat dertig jaar al laat de politieke klasse de staat op zijn beloop. De partijen aan de macht creëren de valse illusie dat alles goed beheerd wordt", oordeelt de Brusselse minister.

Een sterke federale staat is voor Gosuin het antwoord. "Een sterke federale staat die volop zijn verantwoordelijkheid neemt op vlak van justitie, veiligheid en fiscaliteit", klonk het nog. "Geen ontspoord federalisme dat leidt naar Vlaamse autonomie."

Lees meer