Shutterstock

"Bierconsumptie stijgt voor het eerst in vijf jaar"

De bierconsumptie in België stijgt voor het eerst in vijf jaar. Dat blijkt uit schattingen van Brouwerij Haacht, de producent van onder meer Primus, Tongerlo, Keizer Karel en Mystic.

Volgens de schattingen van Brouwerij Haacht is het totale bierverbruik op de Belgische markt tijdens de eerste zes maanden van 2019 met 2,1 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Zowel in de horeca (+3 procent) als in de retail (+1 procent) is er een toename.

Daarmee doet zich een trendbreuk voor in de sector, die al jarenlang in dalende lijn zit. Volgens Dieter Van Muylder, woordvoerder van Brouwerij Haacht, dateert de laatste stijging van de bierconsumptie van 2014.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • robrecht Peeters

    vooral hun Ommegang bier valt te pruimen en kan de concurrentie met den Duvel gerust aan. Brouwerij Haacht bracht steeds goede bieren op de markt zoals hun Adler in den tijd

Lees meer