De moord vond plaats in de Antwerspse wijk ‘de Luchtbal’.
VTM NIEUWS De moord vond plaats in de Antwerspse wijk ‘de Luchtbal’.

‘Cold case’ uit 1997 heropend: Eve werd gewurgd en kreeg verschillende messteken in borststreek

Het parket van Antwerpen heeft een zogenaamde ‘cold case’ uit 1997 heropend. Er werd ook een onderzoeksrechter aangesteld om de zaak verder onder de loep te nemen. Dat laat het parket zelf weten in een persbericht.

Op 9 september 1997 werd het lichaam van de 38-jarige Eve Poppe gevonden in haar appartement aan de Argentiniëlaan op de Luchtbal. Het slachtoffer bleek te zijn gewurgd met een touw en vertoonde verschillende messteken in de borststreek.

“Het destijds gevoerde onderzoek leverde niet de gehoopte doorbraak op”, aldus het parket. “Een forensisch adviseur van het NICC screent nu alle ‘cold cases’ in Antwerpen om na te gaan of nieuwe technieken een doorbraak kunnen forceren. In dat kader is ook het dossier van Eve Poppe onderzocht.”

Na dat advies heeft het parket beslist om de zaak te heropenen.

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peggie Van Audenhove

    Goed dat deze zaak opnieuw onder de loepe wordt genomen, maar hoe zit dat intussen met het onderzoek naar de Bende van Nijvel??

  • Paul Philippaerts

    Dna het nieuwe technologiewonder kan zaken oplossen. Voor de rest kan alleen een bekentenis of getuigen dienen. Justitie is niet de oplossing van misdaden. Die moeten telefoontjes krijgen van anderen anders wordt er niets opgelost. De hele heisa van we gaan een cold case opnieuw onderzoeken, is praat tegen de vaak. Meestal blijkt alleen maar dat het onderzoek niet professioneel is gevoerd.

Lees meer