3 Karel Anthonissen: “Ik bén de belastingman: de beleefde herverdeler die de mensenrechten en de wetten respecteert en aan de rijken vraagt: ‘Zouden jullie niet iets meer bijdragen?’”
© Stefaan Temmerman Karel Anthonissen: “Ik bén de belastingman: de beleefde herverdeler die de mensenrechten en de wetten respecteert en aan de rijken vraagt: ‘Zouden jullie niet iets meer bijdragen?’”

Exclusief voor abonnees

“De Belgische overheid is een witwasmachine”: ex-BBI-directeur Karel Anthonissen klapt uit de biecht

Voormalig De Morgen-hoofdredacteur Yves Desmet noemde hem ooit ‘een caractériel’. Aanleiding was het jarenlange dispuut tussen Karel Anthonissen, de gepensioneerde directeur van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), en Open Vld-politicus Karel De Gucht.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Monique Lievens

    Hij is verketterd door zijn eigen administratie, maar hij blijft bij zijn standpunt. Chapeau, ik hoop dat ik ooit de kans krijg om zijn memoires te lezen.

  • Rik Bogaert

    Wat Mr Anthonissen beweert is al talrijke decennia aan de gang. Iedereen weet dat nu zowat. Dat is ook een van de redenen waarom men steeds meer stemt op extremen.

Lees meer