De Lijn

“Ik mis mijn vriendinnetje”: oproep van De Lijn voor achtergelaten teddy massaal gedeeld

De Lijn is op zoek naar de eigenaar van een schattige teddybeer die gevonden werd op een bus tussen Heusden en Hasselt. De vervoersmaatschappij deelde een foto van de knuffel op sociale media en de post werd in enkele uren tijd al meer dan 1.000 keer gedeeld.

Het was een buschauffeur die de beer vond en naar het verzamelcentrum voor verloren voorwerpen van De Lijn bracht, aldus woordvoerster Ine Pieters. “Naast de teddy werd er ook een roze Kiplingrugzak en een grijze meisjestrui achtergelaten”, vertelt ze. “We vermoeden dat de eigenaar de spullen op zaterdag 7 september rond 14 uur vergeten is op de lijn 51 (Heusden-Hasselt). Er stak namelijk een buskaartje in de rugzak dat van die datum was.”

Foto

De Lijn postte een foto van de spullen op Facebook met de boodschap: “Ik mis mijn vriendinnetje. Help je me om haar te vinden?” Meteen werd het bericht massaal gedeeld.


Het gebeurt niet vaak dat De Lijn een dergelijke oproep lanceert, volgens Pieters. “Normaal gezien doen we dat alleen voor heel bijzondere of waardevolle voorwerpen, zoals een duur instrument. Maar we dachten dat dit beertje voor zijn jonge eigenaar ook wel heel bijzonder was.” (lees hieronder verder)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wie de spullen herkent, kan een privéberichtje sturen naar de Facebookpagina van De Lijn of kan bellen naar het nummer 070/220.200 (tussen 7 en 18 uur op weekdagen en tussen 10 en 18 uur op zaterdag, 0,30 euro per minuut).

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mia Verhulst

    En als je zelf iets verliest zie je het nooit meer terug, desondanks aangifte. Ik heb genoeg verhalen van buschauffeurs gehoord!!! Ik hoop voor het kindje dat deze wel tot bij de eigenaar geraakt!

  • Dirk Dieleman

    Ik hoop dat je snel thuis geraakt, ik ben bijna 50 en neem mijn teddybeer nog overal mee naar toe..!

Lees meer