Fernand Keuleneer, advocaat van de nabestaanden van Tine Nys, zetelde zelf in de evaluatiecommissie die erop moest toezien of de euthanasie correct werd uitgevoerd. Na de levensbeëindiging van Tine Nys gaf de commissie die goedkeuring.
Photo News Fernand Keuleneer, advocaat van de nabestaanden van Tine Nys, zetelde zelf in de evaluatiecommissie die erop moest toezien of de euthanasie correct werd uitgevoerd. Na de levensbeëindiging van Tine Nys gaf de commissie die goedkeuring.

“Ik val hier achterover van”: advocaat burgerlijke partij was op vergadering waar euthanasie Tine Nys werd geëvalueerd

Opschudding aan het slot van de getuigenis van professor Wim Distelmans op het assisenproces rond de euthanasie van Tine Nys (1972-2010). De getuige was en is co-voorzitter van de evaluatiecommissie die er na de uitvoering van een euthanasie moet op toezien of ze correct werd uitgevoerd. Na de levensbeëindiging van Tine Nys gaf ze die goedkeuring. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Jef Vermassen, advocaat van psychiater Godelieve T., wilde van Distelmans weten wie er allemaal mee besliste, toen. Distelmans liet ook de naam van Fernand Keuleneer vallen, advocaat van de familie Nys. Hij was van 2002 tot en met 2012 plaatsvervangend lid van de evaluatiecommissie en was inderdaad aanwezig bij de beraadslaging. Maar hij had geen stemrecht. “Ik val daar achterover van”, aldus Vermassen. 

Walter Van Steenbrugge: “Hier ga ik de stafhouder over raadplegen.” Voorzitter Minnaert: “Ik sluit dat incident. U kan zich bij de bevoegde organen inlichten over de gevolgen hiervan.” De vierde dag op het euthanasieproces is hierbij afgerond. Onze live-verslaggeving gaat morgen verder.

Lees hieronder de hele live-blog

Lees meer