Basiliek van Koekelberg
harry goossens Basiliek van Koekelberg

“Jullie zullen sterven”: twee mannen bedreigen gelovigen in Basiliek van Koekelberg, parket opent onderzoek

“De waakzaamheid rond Basiliek van Koekelberg is verhoogd zolang het onderzoek loopt”

Op 30 november hebben twee mannen in de Basiliek van Koekelberg gelovigen bedreigd. De politie neemt de zaak zeer ernstig. Dat meldt La Dernière Heure. Het Brusselse parket bevestigt dat er een vooronderzoek geopend werd naar het incident.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De bedreigingen zouden op zaterdag 30 november geuit zijn, toen een groep gelovigen aanwezig was in de basiliek voor een bidstonde. De twee mannen zouden de basiliek zijn binnengedrongen, de aanwezigen uitgemaakt hebben voor “ongelovigen”, en ermee gedreigd hebben dat ze binnenkort zouden “sterven” of “branden”.

“Er zijn reeds verschillende onderzoeksdaden gesteld en het onderzoek om de verdachten te identificeren loopt nog volop”, klinkt het bij het parket. De speurders doen beroep op beelden van bewakingscamera’s. “De waakzaamheid rond de Basiliek van Koekelberg is sindsdien verhoogd.”

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Don Tessers

    Hoe gaan wij hierop reageren? U weet het antwoord al....gewoon weg kijken en net doen alsof je niets gehoord hebt.

  • Norbert Bauwens

    Ik griezel bij de gedachte dat er hier zo duizenden baarden rondlopen met dezelfde gedachten maar ze nog niet uitspreken. Voor wanneer de uitvoering?

Lees meer