CEO Frits van Eerd begroet de mensen tijdens de opening van de eerste Belgische vestiging in Pelt.
Karolien Coenen CEO Frits van Eerd begroet de mensen tijdens de opening van de eerste Belgische vestiging in Pelt.

"Jumbo op weg naar recordomzet van 8,5 miljard euro, eerste Belgische winkel overtreft de verwachtingen"

De Nederlandse supermarktketen Jumbo, die onlangs zijn eerste Belgische vestiging opende in het Limburgse Pelt, stevent dit jaar af op een recordomzet van 8,5 miljard euro. Dat heeft financieel topman Ton van Veen gezegd in gesprek met het Nederlandse AD.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Jumbo opende onlangs zijn eerste winkel in België. Na Pelt opent de supermarktketen woensdag 20 november een vestiging in Rijkevorsel. Ook Lanaken staat dit jaar nog op het programma. Het is volgens Van Veen de bedoeling om in ons land in vijf jaar ongeveer honderd filialen te openen. 

"De omzet van de eerste week overtreft onze stoutste verwachtingen en ligt maar liefst 50 procent hoger dan we dachten”, aldus van Veen. “In 2021 bestaat ons bedrijf 100 jaar. Ons streven is om dat jaar een omzet van 10 miljard euro te halen. Als de huidige groei doorzet, gaan we dat halen.”

De bestuurder vindt het volgens het AD nog te vroeg om verder in te gaan op de onlangs aangekondigde 
samenwerking tussen Jumbo en HEMA. Wel zegt hij dat er vol wordt ingezet op de uitbreiding van het aantal Jumbo City's. "City is onze jongste formule, we hebben er nu zeven en willen op termijn doorgroeien naar circa honderd van deze winkels.”

Van Veen is niet bang dat de markt voor kleine stadswinkels snel verzadigd raakt. "De bevolking groeit nog steeds en zeker in binnensteden is behoefte aan winkels waar je snel een broodje of een verse maaltijd kunt kopen. Met de verse producten van La Place hebben we ook echt wat te bieden." 

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Henri Troyat

    De Belgische supermarkten (niet Colruyt en Aldi) jagen vaak de klanten buiten met hun lawaaierige muziek. Carrefour propt zijn gangen zo vol met promotiestandjes (zelfs bier en frisdranken staan bij de eieren en de boter) dat je gewoon niet meer met je kar kunt draaien of keren, laat staan iemand voorbij rijden. Achterlijk management.

  • Jef Lois

    We hebben er jaren gaan winkelen juist over de grens en het was niet een beetje beter koop maar veel beter koop en negen op tien wagens waren Belgen. We doen het nog steeds maar nu in een ander grootwarenhuis. We brengen in ėėn keer een ganse koffer van de wagen mee.

Lees meer