Melikan Kucam.
n-va Melikan Kucam.

“Na Kucam nu ook agent gearresteerd in zaak van humanitaire visa”

In de zaak van de handel rond humanitaire visa heeft het gerecht een politieagent gearresteerd. Hij zou -na de arrestatie van het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam- bepaalde mensen getipt hebben dat er huiszoekingen op komst waren. Dat meldt ‘Het Nieuwsblad’. De man werkt naar verluidt voor de centrale diensten in Brussel. 

De zoektocht van het gerecht stopt dus niet bij Kucam. De N-VA’er werd vorige week aangehouden voor feiten van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Hij zou 2.000 tot 10.000 euro ontvangen hebben om mensen uit conflictgebieden in Syrië, Irak en de buurlanden via een humanitair visum naar België te laten reizen. Kucam ontkent dat echter met klem.

“Mijn cliënt heeft nooit geld gevraagd, gekregen of afgeperst om namen op een lijst te zetten voor de aanvraag van humanitaire visa. Er zit momenteel ook geen enkel bewijs van betaling in het strafdossier”, zegt zijn advocaat Frank Coel.

Kucam ging intussen in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om hem aan te houden. Binnen de dertien dagen zal duidelijk worden of hij nog achter de tralies moet blijven.

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerda Vetmuylle

    Visa is geen visum, sommigen kennen het verschil niet. Syrië ligt niet in Mechelen en Somers is Francken niet. Kucam is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Francken is schuldig aan slecht beleid, hij spreekt zijn eigen politiek tegen door te werken in onderaanneming met tussenpersonen en allerhande organisaties, hij beslist welk geloof het goede is. Politiek incorrect.

  • Gilbert Vermeersch

    Visa en geld..Van Syrië tot Mechelen is een lange weg. Is T Francken verantwoordelijk? Afwachten. Zijn organisaties die christenen uit oorlogsgebied haalden onschuldig? Kucam schuldig, onderzoek loopt. Somers is wèl verantwoordelijk voor wat in zn stad gebeurd.

Lees meer