Nathan wachtte burgemeester Gadenne op aan het kerkhof en sneed vervolgens diens keel over met een cuttermes.
DH Nathan wachtte burgemeester Gadenne op aan het kerkhof en sneed vervolgens diens keel over met een cuttermes.

"Nathan (18) die burgemeester keel oversneed, probeerde daarna nog zijn leven te redden"

De 18-jarige Nathan Duponcheel sneed maandagavond met een breekmes de keel over van Alfred Gadenne, de burgemeester van Moeskroen. Maar volgens bronnen bij het onderzoek zou de tiener meteen daarna geprobeerd hebben om de bloedingen te stelpen. Dat meldt Sudinfo.

Nathan Duponcheel viel Gadenne maandagavond aan op het kerkhof van Moeskroen. De burgemeester, die dagelijks de begraafplaats opent en sluit, werd de keel overgesneden met een cuttermesje, vlak bij de grafsteen van de vader van de dader. Meteen na zijn daad zou Duponcheel geprobeerd hebben het leven van burgemeester Gadenne te redden. De verwondingen waren echter te ernstig en Gadenne overleed ter plaatse. Toen de hulpdiensten arriveerden, zou Duponcheel gezegd hebben dat "helpen geen zin meer had. De burgemeester is toch dood".

Duponcheel zou de zelfdoding van zijn vader hebben willen wreken, omdat diens ontslag aan de gemeente aan de basis zou hebben gelegen van zijn wanhoopsdaad. Alles wijst er nu op dat de dader meteen na zijn gruweldaad spijt zou hebben gehad.

Brandweerman

De vader van de jongeman - die actief was als vrijwillig brandweerman - zou twee jaar geleden ontslagen zijn bij de gemeente en vervolgens in een depressie beland. Uiteindelijk stapte hij uit het leven. Dat zou volgens verscheidene Waalse kranten ook het motief zijn van de dader, maar dat is nog niet bevestigd door het parket. Ook persagentschap Belga spreekt over de zoon van een vrijwillige brandweerman die voor de stad Moeskroen gewerkt heeft en beroept zich daarvoor op gerechtelijke kringen.

Koning

Deze avond bracht koning Filip in Moeskroen een laatste groet aan het lichaam van Gadenne. Het schepencollege wachtte de vorst op aan de ingang van het funerarium. Verschillende inwoners van Moeskroen applaudisseerden toen de koning aankwam.

22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Rania B.

    Ontslagen of niet ontslagen, zoiets doe je niet!!! Velen die nog sympathie hebben met de dader, da begrijp ik ni!!

  • mis tanget

    Gemeentearbeiders werken contractueel. Elk jaar wordt hun contract vernieuwd ... of niet, meestal om budgettaire redenen. Het kan dus perfect dat je na jaren dienst plots zonder werk valt.

Lees meer