Links: Wouter Beke. Rechts: Theo Francken
Belga Links: Wouter Beke. Rechts: Theo Francken

“Op geen enkel ogenblik heeft die twitteraar mee aan tafel gezeten”: eerste gekibbel is al een feit

De Vlaamse regering is nog niet eens officieel van start gegaan, maar het eerste gekibbel is wel al een feit. In de speech voor de finale stemming probeerde Wouter Beke de laatste twijfelaars te overtuigen. Hij mikte zijn pijlen daarvoor op Theo Francken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik kan geloven dat er heel wat mensen zeggen dat Francken zit te tweeten terwijl wij aan het onderhandelen zijn. Maar ik neem Hilde (Crevits; nvdr) als getuige: op geen enkel ogenblik heeft die twitteraar aan de centrale onderhandelingstafel gezeten. Het is niet omdat je tweet dat je mee onderhandelt.”

Scherpe woorden die bij Francken in het verkeerde keelgat geschoten zijn. “In slotspeech afgeven op collega-onderhandelaar. Wekenlang constructief onderhandeld over inburgering en onderwijs. Waarom is dat nodig? Begrijp ik niet goed”, schrijft hij op Twitter.

218 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • anna vandenberg

    Niet de twitteraar heeft mee aan tafel gezeteld maar wel het geldduiveltje. Beke heeft zijn partij in de vernieling gereden en voor zichzelf gezorgd. En nog altijd wentelen ze zich in een slachtofferol en leggen de oorzaak bij een ander, die ondankbare mensen die het gedurfd hebben voor een andere partij te stemmen en ze hebben zich altijd voor hen opgeofferd.

  • Jan peeters

    Aan de reacties te zien hieronder, zijn er veel die zich gekwetst voelen. Ze weten dus duidelijk dat Beke gelijk heeft. Francken heeft nog NIETS anders gedaan dan de media bespeeld, hij was zelfs te laf om zich te verantwoorden voor zijn mislukt beleid, dan maar op de vlucht gegaan, maar de waarheid kwetst blijkbaar.

Lees meer