PHOTO_NEWS

"Overlijden is een groot verlies voor Vilvoorde"

Ook Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) is vol lof over zijn stadsgenoot Jean-Luc Dehaene. "Zijn dood is niet alleen een groot verlies voor het land maar ook voor Vilvoorde. Hij was een van de fundamentele hefbomen om van deze oude industriële stad een aantrekkelijke moderne woonstad te maken. Ik denk hierbij aan de reconversie rond het kanaal en de oude industriële assen en aan de zeer zware inzet op stadsvernieuwing", aldus Bonte.

"Ik beschouw Jean-Luc als een van mijn politieke vaders. Ik heb hem in de jaren '90 leren waarderen als kamerlid toen hij premier was en heb nadien zeer nauw met hem samengewerkt toen hij in de periode 2001-2007 burgemeester van Vilvoorde was. H

Hij had een ongelooflijke langetermijnvisie voor de stad en heeft ook na de gemeenteraadsverkiezingen toen de CD&V in de oppositie belandde verder zijn diensten aangeboden om waar hij kon dingen te helpen realiseren voor zijn stad. Zelfs de laatste weken was dat nog het geval. Als burgemeester heeft hij ook gezorgd voor een sterke professionalisering van het bestuur", aldus Bonte.

Rouwregister
De stad Vilvoorde opent vanaf vrijdag een rouwregister in het stadhuis. Het kan ook ondertekend worden op zaterdag 17 mei van 9 tot 18 uur en volgende week tijdens de openingsuren van het stadhuis. Als teken van respect hangt Vilvoorde alle officiële vlaggen halfstok. Het vuurwerk van zaterdagavond als afsluiting van de Troostkermis wordt afgelast.


Lees meer