2 PVDA-fractieleider Jos D’Haese.
BELGA PVDA-fractieleider Jos D’Haese.

“Parlementsvoorzitter of niet, dit moet tot op het bot uitgezocht worden”

Oppositiepartij PVDA vindt dat er snel een onderzoek moet komen naar de “zware beschuldigingen” aan het adres van Kris Van Dijck. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Sociale fraude en misbruik van publieke functie, dat zou niet niks zijn. Parlementsvoorzitter of niet, dit moet tot op het bot worden uitgezocht”, zegt PVDA-fractieleider Jos D’Haese op Twitter. “Ook de schijn van ons-kent-ons-cultuur, met een parlementslid dat een minister zou hebben aangeschreven voor persoonlijke (en frauduleuze) dossiers hoort uitgeklaard te worden.”

Amper enkele weken na zijn aanstelling heeft Van Dijck ontslag genomen als voorzitter van het Vlaams Parlement. Zij ontslag komt er na aantijgingen over een escorte en fraude.

Sp.a: “Opvolger moet boven de partijgrenzen staan”
Conner Rousseau vindt dat het bureau van het Vlaams Parlement snel moet samenkomen om de opvolging van Van Dijck te bespreken. De sp.a-fractieleider wil dat er iemand moet aangeduid worden die “boven de partijgrenzen heen het parlement op een geloofwaardige manier en langdurig kan leiden”. "Ik had al opgeroepen tot verantwoordelijkheid en stabiliteit. Als deze beschuldigingen kloppen, kon Van Dijck niet aanblijven", aldus Rousseau. 

Rousseau benadrukt meteen dat er "een goede keuze" moet gemaakt worden. "Ik weet dat het de gewoonte is dat de grootste partij - N-VA dus- iemand voordraagt. En van mij mag het ook gerust iemand van N-VA zijn, maar ik zou willen oproepen om iemand te kiezen die boven de partijgrenzen kan staan. Iemand die kan verbinden en het parlement op een geloofwaardige manier kan leiden.”

2 Conner Rousseau.
BELGA Conner Rousseau.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer