13 Dokters en verplegers stellen alles in het werk om de coronacrisis de baas te blijven in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.
Benoit De Freine Dokters en verplegers stellen alles in het werk om de coronacrisis de baas te blijven in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.

Exclusief voor abonnees

"Patiënten smeken: wil je alsjeblieft zorgen dat ik niet stik": dagboek van twee hoofdverpleegkundigen, deel 2

Ook in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis werd vrees werkelijkheid de voorbije - tweede - crisisweek: een enorme toestroom aan zieke coronapatiënten, verplegend personeel dat nu ook zelf ziek begint uit te vallen en helaas dertien overlijdens. De twee hoofdverpleegkundigen Natalie en Debby, die instaan voor coronazieken, hielden opnieuw een dagboek bij van het hectische leven in de frontlinie. “Hier spelen zich ware drama’s af, die ook voor ons heel erg onwezenlijk aanvoelen. De vragen die we hier van onze patiënten het meest horen? ‘Wil je alsjeblieft zorgen dat ik niet stik?’”

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tom Caers

    Als dit alles voorbij is kan het niet anders dat ons volk met de duizenden aan de hospitalen gaat staan en een applaus geeft zoals nog nooit gezien is. Top mensen zijn jullie. ❤

  • Emi De graeve

    Respect en nog zoveel meer. In nood kent een land zijn vrienden : àlle mensen die uit plichtsbesef belangeloos in de vuurlinie durven staan en willen werken om anderen te helpen. Woorden van dankbaarheid volstaan hier niet.

Lees meer