3
RV

Exclusief voor abonnees

“Peter gebruikte mijn zus voor haar geld. Zij had dat eindelijk door”

Broer van slachtoffer gezinsdrama vertelt hoe “imago alles was” voor flamboyante politieagent

“Ja, Peter heeft mijn zus gebruikt voor haar geld. Nu hij door de mand viel en alles dreigde te verliezen, zag hij geen uitweg meer.” De politieagent die in Wijnegem zijn vrouw en kinderen doodschoot, was geen onbesproken figuur. Ook in het verleden maakte hij al slachtoffers. Eén van hen was Sara. “Hij plunderde mijn rekeningen terwijl ik zijn baby in mijn buik droeg.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Peter ging door het leven met grote sier. Zijn imago was alles voor hem”, zegt Olivier, de broer van Dominique V. die woensdag samen met haar twee kinderen doodgeschoten werd door haar man. “Nu Peter bij iedereen door de mand begon te vallen, zag hij dat luxeleventje door zijn vingers glippen. Iets wat hij niet kon plaatsen. Hij zag duidelijk geen uitweg meer. Onzin natuurlijk, want een uitweg is er altijd. Maar als je halsstarrig blijft vasthouden aan dat imago en die flamboyante levensstijl, dan wìl je gewoon niet dat het beter wordt.”

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • François Vande Wynckel

    Dat soort mensen zitten overal en niet alleen bij de politie, spijtig genoeg.

  • René Lippeveld

    Peter, gezag is iets dat men zorgvuldig opbouwt, althans de meeste mensen. Iets heel anders dan macht. Aan een tekort eraan lijdt de hele wereld.

Lees meer