"Politie deed werk correct bij interventie in Woutersbrakel"

Tot dusver ziet het ernaar uit dat de agenten van de speciale politie-eenheid DSU correct gewerkt hebben bij hun optreden zondagnacht op het viaduct van Woutersbrakel. Daarbij werd een verdachte bestuurder van een Audi doodgeschoten. Dat zegt de directeur van de federale gerechtelijke politie van Nijvel, Jean-Luc Noël. Toch is een onderzoek wegens doodslag en slagen en verwondingen geopend.
 
Voor Noël zijn de omstandigheden van het politieoptreden duidelijk en hebben de betrokken politieagenten de regels strikt toegepast. Een van de agenten opende het vuur toen hij zag dat de bestuurder van de door de politie geblokkeerde Audi gas gaf en dat een andere politieman in gevaar was. Het parket van Nijvel preciseert dat het schot naar beneden gericht was (op de benen van de autobestuurder), maar een kogel trof de man in de buik en veroorzaakte de dood.
 
De verdachte die door de kogel gedood werd, was geboren in 1981, zijn passagier in 1989. De passagier, die bij het politieoptreden van het viaduct sprong, ligt in het Erasmusziekenhuis en zweeft tussen leven en dood. De identiteit van de twee werd niet bekendgemaakt. Het parket zegt enkel dat de DSU optrad in het kader van een Brussels onderzoek naar zwaar banditisme, met name een reeks gewapende diefstallen.
 
Kogel van collega
Het parket van Nijvel bevestigde ook dat een agent lichtgewond raakte aan het been door een kogel, maar die kwam uit het wapen van een collega en was afgevuurd in de verwarring die ontstond toen een van de verdachten naar beneden sprong. Er werden volgens het parket geen schoten uitgewisseld tussen de agenten en de verdachten. Volgens de eerste gegevens waren de verdachten niet gewapend en werd geen enkel wapen gevonden in de Audi.

Het onderzoek naar het incident wordt door onderzoeksrechter Georges Lobet in Nijvel gevoerd. (belga/sps)

UNKNOWN

Lees meer