Belga, https://stad.gent/openingsuren-adressen/economie

"Relatie stad Gent-Optima is onbestaande, zei Termont. Intussen op website Gent..."

In een videoboodschap schreeuwde de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) gisteren zijn onschuld uit. "Ik heb niets, maar dan ook niets te maken met de Optima-groep of Optima Bank." Termont beklemtoonde ook dat zijn stad geen enkele band heeft met de failliet verklaarde bank. Maar daarmee is de kous duidelijk niet af. Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) gooit nog wat olie op het vuur. Bracke zocht en vond op de website van de stad Gent een opvallende webpagina. Eentje waarop niemand minder dan Optima Bank prijkt.

"De relatie tussen de stad Gent en Optima is onbestaande, zei Termont. Intussen op de website van Gent...", schrijft Bracke op Twitter met bijgevoegd een screenshot van die website. "Wat staan die daar te doen?", vraagt hij zich hardop af. In een volgende tweet stelt hij het geheel nog wat meer in vraag. "Merkwaardig: speelt Optima voor stad Gent op niveau ministeries, steunpunten en sociale secretariaten? Vreemd toch?"  

De pagina waarvan sprake verzamelt openingsuren en adressen van diensten in de categorie 'economie', en maakt deel uit van een groter geheel. De website stad.gent biedt ook de openingsuren en adressen aan van bibliotheken, musea, woonwinkels, parkings, buurtcentra, recyclageparken, enzovoort.

Burgemeester Daniël Termont heeft nog niet gereageerd. In een gesprek met De Morgen liet hij intussen wel al verstaan dat hij zich geviseerd voelt door N-VA en dat het zijn inziens om een "politieke actie" gaat "om mij en de voorzitter te beschadigen". "Ik kan het niet hardmaken, maar ik voel het zo aan", klonk het nog.  

De naam van Daniël Termont viel in de nasleep van het faillissement van Optima Bank. Hij zou goed bevriend zijn met CEO Jeroen Piqueur. "Men heeft in alle valse aantijgingen nog geen enkel feit kunnen aantonen, en dat zal ook nooit lukken", zei hij in zijn videoboodschap.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer