.
Kruidvat .

'Studeerpil' Kruidvat uit handel genomen: vijf keer meer cafeïne per dag dan de norm

Producent Brainrush haalt in overleg met het Federaal Voedselagentschap (FAVV) de Studeerpil uit de handel. Het voedingssupplement bevat een te hoog gehalte aan cafeïne, zo meldt het bedrijf vandaag in een persbericht. 

Volgens het etiket bedraagt het cafeïnegehalte per aanbevolen dagelijkse dosis 400 mg/dag (maximum 4 pillen per dag). De norm voor voedingssupplementen is echter 80 mg/dag. Vanaf 200 mg/dag (of 3 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag) is er een toename van angstgevoelens, aldus het bedrijf. 

Brainrush vraagt klanten om het product niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt, waar het aankoopbedrag wordt terugbetaald. De Studeerpil werd sinds 27 mei 2019 verdeeld door Kruidvat België.

Meer info bij Kruidvat klantendienst (tel. 0800/16971 of info@studeerpil.nl).

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Rodrigus

    ja, want van cafeine kan je goed studeren =) je kan beter water drinken

  • Alec Verbruggen

    Wat een blunder. Stel je voor een tiener met nog geen gediagnostiseerde hartproblemen die zo 2 van die pilletjes neemt ? Als ik een normale cola drink heb ik al hartkloppingen, nee niet van de suiker.

Lees meer