4 Links: Tom Van Grieken (VB). Rechts: Amerikaans presidentskandidaat Joe Biden.
AFP Links: Tom Van Grieken (VB). Rechts: Amerikaans presidentskandidaat Joe Biden.

Exclusief voor abonnees

“Vlaams Belang investeert meer op Facebook dan Joe Biden in volle kiescampagne”

Vlaams Belang heeft de afgelopen maand juli opnieuw het meeste uitgegeven van alle partijen aan advertenties op Facebook. Dat blijkt uit een analyse van communicatiebedrijf Exposure. De partij spendeerde per Belg zelfs meer dan de Democratische presidentskandidaat Joe Biden per Amerikaan in volle verkiezingsstrijd in de Verenigde Staten.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dre Verhaert

    Na Turkije, Hongarije, polen, USA, Brazilië, Verenigd Koninkrijk, Rusland, Spanje, Italië,... blijkt ook in Vlaanderen dat het populisme het meest gebaat is met de algoritmes van facebook. Vele van deze landen staan op een haar van de dictatuur. Hopelijk komt het hier niet zo ver. In ieder geval moet het platform van de haat zo snel mogelijk aan banden gelegd worden of totale polarisatie en maatschappelijke onrust worden ons deel.

  • Mieke Vhuyst

    Tja, VB komt net als PVDA zelden aan het woord in de media. Verschil: VB is de tweede grootste partij van het land. Bijgevolg moeten zij het anders aanpakken natuurlijk. De titel is trouwens ook weer mooi misleidend, proficiat.

Lees meer