2
BELGAONTHESPOT

Waardigheidsmars in Brussel tegen stigmatisering van armen: "Wij zijn geen robots"

"Wij zijn geen robots, wij zijn mensen": met die slogan en gehuld in een kartonnen robothoofd zijn armoedeverenigingen en mensen in armoede vandaag door de straten van Brussel getrokken richting het kabinet van Vlaams minister van Welzijn, Gezin en Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V). Daar overhandigden ze een manifest waarmee ze de systematische stigmatisering willen tegen gaan.

"We moeten een signaal geven aan het beleid dat het anders moet. Zowel de mensen in armoede als de sociale werkers voelen te weinig steun en voelen zich als een robot en niet als een mens. Nog te vaak krijgen ze niet de middelen en de tijd om hun werk goed te doen," vertelt actievoerder en sociaal werker Sven Jacobs.

In het manifest staan vijf concrete punten waarop dieper ingegaan wordt op de waardigheid die ontbreekt in de maatschappij. Daarbij gaat het zowel om structurele maatregelen als het maatschappelijk debat en hoe mensen naar armoede kijken.

"Er wordt te veel met de vinger gewezen. Zo worden mensen in armoede al snel als profiteur afgeschilderd en kunnen de mensen in de hulpsector op weinig begrip rekenen", stelt Jacobs vast.

Ter gelegenheid van de actie en de problematiek schreef artiest Wally het nummer 'Cirkels'. De actievoerders hielden op het einde van de betoging samen op het Martelarenplein halt en speelden daar het nummer af voor de verschillende kabinetten van de ministers. 

2
BELGAONTHESPOT

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • william Masson

    Solliciteren bij de PS , een jobke van 300.0000 €

  • Jurgen Latet

    Jullie mogen gaan staan waar jullie willen het zal niet helpen .loezers.

Lees meer