Maandag gaan de skateparken en sportpleinen weer open. Waarom mogen jongeren daar wél samenkomen, terwijl de speeltuinen voor kleine kinderen nog altijd gesloten blijven?
Baert/Belga Maandag gaan de skateparken en sportpleinen weer open. Waarom mogen jongeren daar wél samenkomen, terwijl de speeltuinen voor kleine kinderen nog altijd gesloten blijven?

Exclusief voor abonnees

“Waarom mogen skateparken open, en speeltuinen niet? En waarom mag een rit met de motor wel, maar met de oldtimer niet?”

Marc Van Ranst schept duidelijkheid in enkele contradictorische regels

Kunt u nog volgen? Na fases 1a en 1b, beginnen we maandag aan fase 2 van het exitplan. Voor velen lijkt de logica stilaan zoek in de wirwar aan regels. Want waarom mogen skateparken open, en speeltuinen niet? En hoe komt het dat een ritje met de motor wel kan, maar de oldtimer in de garage moet blijven? Wij legden enkele contradictorische situaties voor aan viroloog Marc Van Ranst.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

76 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Nols

    Alex Terieure met een oldtimer kan en mag je per definitie geen essentiële verplaatsingen doen. U overtreedt de coronaregels, de verkeersregels en de fiscale wetgeving.

  • RENE LENAERTS

    Het stellen van vragen toont aan dat de mensen nadenken in tegenstelling tot onze coronaregering. Ze zitten met een ganse bende in hun veiligheidsraad te palaveren over wat morgen kan, maar gedetailleerde stappen uittekenen voor de komende maanden is te veel gevraagd. En na de raad gaan ze op de stoep ieder afzonderlijk tegen reporters een uitleg geven, kwestie van op één lijn te zitten zeker?

Lees meer