3
AFP

Exclusief voor abonnees

“We kunnen niet tot volgende zomer met bubbel van vijf leven”: is een bredere testcultuur de oplossing?

Keel- en neusswabs uitstekend wapen tegen sociale en economische ravage

Aan het 'nieuwe normaal' moeten we tegen wil en dank wennen, maar kunnen we door veel te testen ons 'gewone leven' niet terugkrijgen? Als we meer testen, mogen we dan ook knuffelen zoals de voetballers? Volstaat een bezoek aan het testdorp straks voor een dagje Werchter? Experts geloven erin: "Een goed gekaderde testcultuur kan ervoor zorgen dat er veel minder lockdownmaatregelen moeten genomen worden."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

74 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Alex Millian

    alleen full lockdown tot cijfers op 0 staan helpen, niet terug gaan opendoen als het "maar" 85 per dag zijn... snappen duidelijk nog steeds niet hoe besmettelijk het is. Een te vroege loslating van maatregelen = 2e wave die voor vele bedrijven het einde zullen betekenen.

  • Johan Billiet

    Stop met dat gezaag van die bubbel van 5 vijf die enkel in de fantasie van experten bestaat..een bubbel die door bijna niemand "meetbaar" wordt bijgehouden en die door niemand "controleerbaar" is. Effectiever ware controle op dragen van maskers trein, tram, bus, winkels..je ziet ze elke dag de weigeraars...en vaak behorend tot een "sociologische groep"...maar ja die zijn "intouchable"...

Lees meer