2
Twitter

“We leven nog, coronabroeders”: Antwerpse rapper pronkt met foto van kameraden die op elkaar gepropt staan

Onverantwoord in coronatijden: een Antwerpse rapper pronkt met een selfie waarop hij en enkele kameraden gemaskerd naast elkaar gepropt staan. “We leven nog. Coronabroeders”, schreef Soufiane Eddyani er voor de grap bij. Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi kon er alvast niet mee lachen en klaagde de zaak op Twitter aan. De jongeren beweren nu echter dat de foto al van drie jaar geleden dateert.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Een Antwerpse rapper neemt een selfie met jongeren en zet hen aan om de gevaren van het virus te minimaliseren. Het virus is besmettelijk en de maatregelen die werden opgelegd zijn er met een reden. Hou jullie er ook aan, gebruik je invloed om goed te doen!”, schreef ze erbij. De politie liet weten dat de zaak opgevolgd wordt.

Een van de jongeren heeft intussen gebeld met El Kaoukibi. “Blijkbaar is het een foto van 3 jaar geleden en zijn deze jongens zelfs niet meer met elkaar bevriend. Toch nog steeds jammer van de caption. Coronavirus is geen lachertje”, laat ze weten.

Er geldt in ons land een samenscholingsverbod. Overtreders krijgen géén waarschuwing, maar onmiddellijk een proces-verbaal. “Wie met drie op straat komt, riskeert een boete tot 500 euro”, zegt Nicholas Paelinck als voorzitter van de vaste commissie van de lokale politie. Voor de duidelijkheid: dit geldt niet voor gezinsleden die samen naar buiten gaan.

Opmerkelijk detail: Eddyani is ook de rapper die het nummer ‘Amigo’ schreef voor Moreno, zijn jeugdvriend die voor tienerpooierschap veroordeeld werd. “Ik praat niet goed wat hij heeft gedaan, allesbehalve”, maakte hij toen duidelijk. “Het nummer was alleen een ode aan onze onvoorwaardelijke vriendschap. Maar mocht ik slachtoffers gekwetst hebben, dan wil ik me daar wel bij hen voor excuseren.”

Lees ook: Belgische ziekenhuizen kunnen crisis nog aan, “maar als trend zo doorgaat, krijgen we het moeilijk”

2 Rapper Soufiane Eddyani (20) gaf vorig jaar een persconferentie over de heisa rond zijn nummer ‘Amigo’.
RV Rapper Soufiane Eddyani (20) gaf vorig jaar een persconferentie over de heisa rond zijn nummer ‘Amigo’.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Fatima De Clercq

    Delbrin, Laten we hopen dat uw nuance van deze feiten geen extra slachtoffers geeft. Maw als je iets voor een goed doel doet is het geoorloofd zich te misdragen. Denk aan alle mensen die nu aan het werk zijn voor andere zielen te redden, van voedsel te voorzien enz. Dat zijn de echte goeden onder ons. Een goede raad van mij, laat je niet beïnvloeden door mediageile zogenaamde goedhartigen.

  • Delbrin Alrekani

    Echt niet kunnen dit stop met jullie geen iq geen verstand of wat dan ook deze man heeft zoveel gedaan voor goede doel goede daden gedaan veel positive dingens en wanner er iets dat niet serieus is of als een joke bedoeld wordt er gelijk negatief over gepraat en op nieuws en commentaar op geven niet alleen hij meer rappers influencers maar ik praat nu specifiek over Soufiane er kan mening over gezegd worden maar media en slecht over praten kan toch niet don't judge a book from the outside.

Lees meer