rv

"We weten nu waaróm Sofie dood moest. Dat maakt het alleen triester"

Sofie Muylle (27) is verkracht en daarna verstikt. Dat zeggen gerechtelijke bronnen. In haar lichaam is DNA gevonden van de Roemeense hoofdverdachte Alexandru C. (23). "Ik ben een sigaretje gaan roken en zag een blonde vrouw op het strand liggen. Maar ik heb haar niet aangeraakt." Dat beweerde Alexandru C. drie weken geleden bij zijn arrestatie in Roemenië.

Die verklaring wordt nu volledig onderuitgehaald door DNA-onderzoek. Het Brugse parket bevestigde gisteren dat het DNA-profiel van de jonge Roemeen een positieve match opleverde met de sporen die werden aangetroffen in het lichaam van Sofie Muylle (27) uit Roeselare. Volgens gerechtelijke bronnen gaat het om sperma dat werd aangetroffen in haar lichaam. De jonge vrouw zou kort voor haar dood verkracht zijn. Ze zou zich verzet hebben, waarna haar moordenaar haar de mond snoerde.

Zwijgrecht
De speurders van de federale gerechtelijke politie zullen Alexandru C. nu confronteren met het zware bewijsmateriaal. Tot nader order beroept hij zich op zijn zwijgrecht en zegt hij niets over de precieze omstandigheden van Muylles dood. Pieter Filipowicz, de advocaat van de verdachte, wil niet dieper ingaan op de DNA-match van zijn cliënt. Welke strategie de verdediging na het positieve DNA-resultaat zal hanteren, is vooralsnog onduidelijk.

De vader van Sofie Muylle (27) heeft gisteren van de speurders vernomen dat zijn dochter seksueel misbruikt werd voor haar dood. De zoveelste klap voor de familie van de jonge vrouw. "We weten nu wellicht waaróm Sofie vermoord is."

Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro.

Lees meer