Geert Van Gheluwe

104-jarige danser die vrijdag zijn verjaardag nog in stijl vierde overleden

Gerard Vandenbroucke, de oudste inwoner van Ledegem die afgelopen vrijdag 104 jaar werd en zijn verjaardag in stijl vierde, is vandaag in het Ledegemse woon- en zorgcentrum Rustenhove overleden. Hij voelde zich in de voormiddag niet goed en overleed er rond 16 uur.

"Ik ben altijd al een hevige danser geweest. Ik trek de dames graag nog een keer tot tegen mijn gilet. Tot op mijn 102 reed ik nog met de fiets ook, maar dat is nu gedaan. Mijn gehoor en gezicht zijn achteruitgegaan maar toch blijf ik genieten van het leven!", vertelde hij vrijdag nog.

"Het was op zijn minst gezegd een diepe schok die door me ging toen ik het slechte nieuws van het zo snelle overlijden van Gerard vernam", vertelt schepen van feestelijkheden Greta Vandeputte (CD&V/VD). "Gerard was op de accordeonnamiddag vrijdag nog de ster van de namiddag. Hij was dan ook bijzonder blij met de komst van de burgemeester en mijn collega's schepenen en mezelf naar 'zijn' maandelijkse muzieknamiddag. Zoals altijd wilde hij wel eens met mij dansen want dat was voor Gerard 'zijn lang leven', zei hij me altijd."

"Zaterdag was ik er ook bij toen zijn kleinzoon Jurgen met de drie dochters op bezoek kwamen bij pépé Gerard. Hij vertelde zoals altijd honderduit terwijl we samen iets dronken in de cafetaria. Ik bezorgde hem jullie krant met de foto's van zijn feest. Hij was er zo blij mee. Zondagmorgen voelde hij zich niet goed en dat verergerde zodanig dat de hulpdiensten werden opgeroepen. Het mocht echter niet meer baten. Gerard overleed in de namiddag".

Lees meer