Google Street View

12-jarige jongen gegrepen door trein in Jambes en overleden

In het Waalse Jambes, een deelgemeente van Namen, is deze middag een 12-jarige jongen gegrepen door een trein. De tiener was op slag dood. 

Het dodelijke ongeval gebeurde rond 12.45 uur aan de spoorwegoversteek in Jambes, zo meldt de politie. Volgens de eerste vaststellingen zou het kind na het passeren van een goederentrein het spoor zijn overgestoken, en heeft het daarbij een andere trein op de lijn Namen-Dinant niet zien aankomen. De treinbestuurder kon niets meer doen om het kind nog te ontwijken.

Volgens het parket van Namen verklaarde een getuige dat de slagbomen dicht waren toen het slachtoffer overstak. Ook de treinbestuurder en de beelden van de camera aan boord bevestigen dit. Waalse media melden dat de tiener aan het skateboarden was toen hij de sporen overstak. Omdat de omstandigheden van het ongeval duidelijk zijn, volgt er geen verder onderzoek.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gaston Armi

    Hoe dikwijls nog??

  • Dirk Depaepe

    Innige deelneming en veel sterkte voor de familie en nabestaanden

Lees meer