Koen Moreau

15-jarig meisje zwaargewond nadat ze zich te fel haast om trein nog te halen

In Booischot is vanmorgen een vijftienjarig meisje gegrepen door de locomotief van een goederentrein. Ze raakte ernstig gewond. Het slachtoffer stak naar verluidt een gesloten overweg over omdat haar trein was aangekomen. En die wilde ze nog halen.

Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een spijtig ongeval. Het meisje stond te wachten aan de overweg. De slagbomen waren gesloten voor een trein die net was gepasseerd. "Ze is dan de overweg overgestoken, maar werd gegrepen door de locomotief die uit de andere richting kwam gereden”, meldt Lieselotte Claessens van het Mechelse parket. 

De tiener liep ernstige verwondingen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Leuven. Haar toestand is stabiel. Het treinverkeer lag enkele uren stil voor vaststellingen van de politie. De NMBS stelde vervangbussen in tussen Heist-op-den-Berg en Aarschot.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marie-claire de bosscher

    hier is geen druk mee gemoeid, gewoon rekening houden met het uur van je trein en op tijd komen; ben in de 50 jaar dat ik school ging en werkte, 3 keer te laat gekomen...

  • Ronny Vansteelandt

    Iedereeen doet stom als je gehaast bent. Hopelijk komt deze meid erdoor zonder levenslange gevolgen.

Lees meer